食品安全情報blog過去記事

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トランス脂肪特集

Journal of AOAC International 2009, 92 (5): 1249-1326.
http://www.atypon-link.com/AOAC/toc/jaoi/92/5?cookieSet=1

  • トランス脂肪:健康影響と方法、加工食品中の量について更新

Trans Fats: Update on Health Effects, Methodology, and Levels in Processed Foods
G. Sarwar Gilani and W.M. Nimal Ratnayake

Consumption and Health Effects of Trans Fatty Acids: A Review
Shyam Mohan Teegala et al.

Trans Fatty Acids: Current Contents in Canadian Foods and Estimated Intake Levels for the Canadian Population
W.M. Nimal Ratnayake et al.

  • 発展途上経済での食品中トランス脂肪

Levels of Trans Fats in Diets Consumed in Developing Economies
Masood Sadiq Butt and Muhammad Tauseef Sultan(パキスタン
政府の監視が無く一般の人々の興味もないため問題が大きいとしている。家庭での調理に多く使用されている。ギー(無塩バターを沸騰させて水分を取り除いた澄ましバター)を使ったサモサ(味付けした野菜と肉を薄いパイ生地で包み、油で揚げたスナック)のような揚げた食品を多く食べると摂取量が増える。

  • 米国食品のトランス脂肪表示と含量:規制遵守のためのガスクロマトグラフィーと赤外分光法技術の評価

Trans Fat Labeling and Levels in U.S. Foods: Assessment of Gas Chromatographic and Infrared Spectroscopic Techniques for Regulatory Compliance
Magdi M. Mossoba, et al.

Streamlined Methods for the Resolution and Quantification of Fatty Acids Including Trans Fatty Acid Isomers in Food Products by Gas Chromatography
Pierre-Alain Golay et al.

  • トランス及びシス標準脂肪酸のガスクロ分離と調整法のレビュー

Review of Methods for Preparation and Gas Chromatographic Separation of trans and cis Reference Fatty Acids
Pierluigi Delmonte et al