食品安全情報blog過去記事

はてなダイアリーにあった食品安全情報blogを移行したものです

ROLF’S PATISSERIE ブランドと WHOLE FOODS MARKET ブランドのジンジャーブレッドハウスに黄色ブドウ球菌毒素が含まれる可能性がある

ROLF’S PATISSERIE BRAND AND WHOLE FOODS MARKET BRAND GINGER BREAD HOUSES MAY CONTAIN A TOXIN PRODUCED BY STAPHYLOCOCCUS BACTERIA
December 24, 2010
http://inspection.gc.ca/english/corpaffr/recarapp/2010/20101224be.shtml
オンタリオのWhole Foodsストアで販売されたお菓子の家に黄色ブドウ球菌毒素が含まれる可能性があるため食べないように。黄色ブドウ球菌毒素は通常の調理では破壊されず、毒素を含む食品は臭いや味がおかしいことはなくわからない。

米国でも同じくリコール
Whole Foods Market Announces A Recall For Ginger Bread Houses Which Were Produced By Rolf’s Patisserie In Twenty-Three States Because Of A Possible Health Risk
December 24, 2010
http://www.fda.gov/Safety/Recalls/ucm238112.htm

Whole Foods Market Announces A Recall Of Products Which Were Produced By Rolf’s Patisserie In Seven States In The Midwest Because Of A Possible Health Risk
December 24, 2010
http://www.fda.gov/Safety/Recalls/ucm238111.htm
たくさんのお菓子

FDA: Rolf’s Patisserie recalling all desserts made after November 1
December 24, 2010
http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm238103.htm
製品を製造しているRolf’s Patisserie(イリノイ州)がいくつかのサルモネラ食中毒アウトブレークと関連している(11月と12月に別々の4件で100人以上)
2010年11月1日以降製造の品物は全て