食品安全情報blog過去記事

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世界の食肉消費量は10%減らすべき

World meat consumption should be reduced by 10 percent: less meat means less heat
12-Sep-2007
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2007-09/l-wmc090707.php
気候変動に寄与する温室効果ガスの約1/5が畜産によるものである。さらに食べる肉の量を減らすことで予防できる疾患もある。
http://www.eurekalert.org/images/release_graphics/pdf/EH5.pdf

Lancetはエネルギーと健康シリーズとして一連のプレスリリースを出している。
Improving the health of 2 billion in energy poverty http://www.eurekalert.org/images/release_graphics/pdf/EH1.pdf

都市部のエネルギー効率と技術で健康を増進
Improving health through energy efficiency and technology in urban areas http://www.eurekalert.org/images/release_graphics/pdf/EH4.pdf

車を使わないで歩いたり自転車を使えば化石燃料使用も減り健康にも良い
Increasing walking and cycling will give health benefits and reduce fossil fuel use
http://www.eurekalert.org/images/release_graphics/pdf/EH3.pdf

Policies for accelerating access to clean energy, improving health and mitigating climate change http://www.eurekalert.org/images/release_graphics/pdf/EH6.pdf

Generating clean electricity will improve world population's health http://www.eurekalert.org/images/release_graphics/pdf/EH2.pdf

Righting the balance: energy for health
http://www.eurekalert.org/images/release_graphics/pdf/EHComment.pdf