食品安全情報blog過去記事

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香料グループ評価53 (FGE. 53): EFSAがFGE.14 (2005)とFGE.23 (2006)で評価したものと構造的に関連するJECFA (59回会合)で評価されたフェ

ネチルアルコール、アルデヒド、酸及び関連アセタールとエステルについての検討
Flavouring Group Evaluation 53 (FGE.53): Consideration of phenethyl alcohol, aldehyde, acid and related acetals and esters evaluated by JECFA (59th meeting) structurally related to phenethyl alcohol, aldehyde, esters and related phenylacetic acid esters evaluated by EFSA in FGE.14 (2005) and one phenoxyethyl ester evaluated in FGE.23 (2006) (Commission Regulation (EC) No 1565/2000 of 18 July 2000) - Opinion of the Scientific Panel on Food Additives, Flavourings, Processing Aids and Materials in contact with Food (AFC)
21/05/2008
http://www.efsa.europa.eu/EFSA/efsa_locale-1178620753812_1178710471471.htm
41物質について検討した。12物質については保留、29物質についてはMSDIアプローチにより、香料としての摂取による安全上の懸念はない