食品安全情報blog過去記事

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EurekAlert(http://www.eurekalert.org)より

  • みんなのための減塩

Less salt for everybody
15-Jul-2010
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-07/dai-lsf071510.php
食品中ナトリウム濃度の削減は心血管系死亡のリスクを減らす。
Deutsches Ärzteblatt International (Dtsch Arztebl Int 2010; 107[26]: 457-62に発表されたレビュー。加工食品のナトリウムを40-50%削減すれば1日あたりの摂取量を6g未満にできるとしている。
オープンアクセス
Salt Restriction for the Prevention of Cardiovascular Disease
Dieter Klaus, Joachim Hoyer, Martin Middeke
http://www.aerzteblatt.de/v4/archiv/pdf.asp?id=77388

A new molecular technique detects Anisakis in all fish
15-Jul-2010
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-07/f-sf-anm071510.php
Food Controlに発表された論文。
Espiñeira M., Herrero et al.
Detection and identification of anisakids in seafood by fragment length polymorphism analysis and PCR–RFLP of ITS-1 region". Food Control 21 (2010) 1051